وبلاگ

دوربین مداربسته

دوربین مداربسته

دوربین مداربسته امروزه با توجه به این که دنیای ما به عصر اطلاعات و ارتباطات معروف است ، به عینه شاهد این هستیم که در دنیایی از اطلاعات انبوه غرق شده ایم . اما این اطلاعات گاهی حتی آنچنان جدا از هم و پراکنده هستند که حتی نمی شود از آنها برای سوال های جزئی خودمان جوابی پیدا کنیم .

بنابراین با توجه به این نکات قصد داریم در این فایل به اصلی ترین و مهم ترین مطالبی که هر فرد در ابتدای ورود به حرفه سیستم های امنیتی نیاز دارد بپردازیم .

اصلی ترین محرک و مهم ترین انگیزه نگارش این فایل ، یک جا جمع کردن مطالب پایه و مهم در زمینه سیستم های امنیتی بود که هر فردی ممکن است در مسیر خود به این اطلاعات نیاز پیدا کند ( چه این فرد یک شخصیت معمولی در جامعه باشد و چه شخصی که در زمینه سیستم های امنیتی فعال است . این فایل حتی برای فردی که قصد دارد جدیدا وارد این حیطه شود نیز مناسب است ) .

دوربین مداربسته_شرکت شاهین دید سهند

دوربین مداربسته_مجموعه  شاهین دید سهند

اصلی ترین مواردی که به آن ها پرداخته خواهد شد بیشتر در زمینه دوربین مداربسته است . همانطور که در سرفصل و فهرست این فایل نیز اشاره شده است ، قرار است به موارد و موضوعاتی نظیر اهمیت نیاز به امنیت در زندگی  همه افراد بپردازیم و در کنار تعریف مختصری از دوربین مداربسته ، تاریخچه پیدایش و ورود آن را به جوامع مختلف توضیح بدهیم زیرا چرایی پیدایش یک کالا و یک پدیده جزو مهم ترین موضوعات آن به شمار می رود .

در ادامه این مباحث و پس از اینکه با دوربین مداربسته به طور کلی و لازم آشنا شدیم به موارد جزئی تر مانند برند های مختلف تولید کننده دوربین مداربسته و ویژگی های انواع دوربین مداربسته خواهیم پرداخت تا با فرایند آن ها نیز آشنا شویم و مهم تر از همه بدانید که هر محصول مناسب کدام مکان می باشد .

اما در ادامه این شفاف سازی های مربوط به دوربین ، به مواردی نیز خواهیم پرداخت که اگر فردی پس از خوانش این مطالب قصد کرد وارد حوزه سیستم های امنیتی شود و فعالیت شغلی خود را در این زمینه شروع کند ، راهنمایی ها و توضیحاتی نیز در این زمینه داشته باشد تا به آنها رجوع کند و اطلاعات لازم را کسب کند .

بنابراین شغل های دوربین مداربسته ، فروش و نصب دوربین مداربسته ، نمایندگی های دوربین مداربسته در سطح کشور و قوانین امنیتی مربوط به دوربین مداربسته در ایران از دیگر سرفصل هایی است که در این فایل به آنها پرداخته خواهد شد .

نحوه خوانش این فایل هیچ محدودیت و شرایط خاصی ندارد و به نحوی تالیف و نگارشته شده است که برای هر فرد در هر سنی مناسب و قابل فهم است .

علاوه بر این می توانید از هر سر فصلی که بیشتر مورد نیازتان است برای آغاز مطالعه خود شروع کنید اما توصیه ما این است که به ترتیب نحوه نگارش فایل و ترتیب قرار داده شده در دسته بندی ها پیش بروید .

فهرست مطالب

  • پیشگفتار

دوربین مداربسته

  • بخش یک – جایگاه امنیت در زندگی انسان ها
  • بخش دو – دوربین مداربسته چیست ؟
  • بخش سه – تاریخچه دوربین مداربسته
  • بخش چهار – مزیت نصب دوربین مداربسته

جایگاه دوربین مداربسته

  • بخش یک – تاثیر دوربین مداربسته در جلوگیری از وقوع جرایم
  • بخش دو – جایگاه دوربین مداربسته در جهان
  • بخش سه – جایگاه دوربین مداربسته در ایران

انواع دوربین های مداربسته

  • بخش یک – برند های دوربین مداربسته
  • بخش دو – ویژگی های دوربین مداربسته

تولید کنندگان دوربین مداربسته

  • بخش یک – تولید کنندگان دوربین مداربسته در جهان
  • بخش دو – تولید کنندگان دوربین مداربسته در ایران
  • بخش سه – مجموعه های واردکننده دوربین مداربسته در ایران
  • بخش چهار – قاچاق دوربین مداربسته در ایران
  • بخش پنج – قوانین  قاچاق دوربین مداربسته در ایران

شغل دوربین مداربسته

جایگاه امنیت در زندگی انسان ها

اگر بخواهیم امنیت را به صورت ساده تعریف کنیم ، خواهیم گفت که امنیت به معنای رها بودن از هرگونه خطر و تهدید درونی و بیرونی می باشد . وقتی افراد در امنیت به سر می برند هیچ گونه ترسی نسبت به عوامل بیرونی و درونی ندارند .

این موضوع به یک حوزه خاص مربوط نمی شود بلکه به صراحت تمام می توان گفت  که امنیت تمامی ابعاد جوامع امروزی را در بر می گیرد که مسلما حق طبیعی هر فرد است تا از آن در زندگی روزمره اش برخوردار باشد .

 

 

برقراری امنیت آنچنان اهمیتی  در زندگی فردی و اجتماعی افراد دارد که در سلسله مراتب نیازهای مازلو ، بعد از نیاز های اولیه مانند خوراک و مسکن ، در رتبه اول قرار گرفته است .

جایگاه بالای امنیت در سلسله مراتب مازلو بیانگر این مسئله است که نیاز به امنیت و برقراری آن ، از مهم ترین نیازهای انسان ها پس از نیازهای اولیه اش به شمار می رود .

در این باره حتی در اسلام نیز به موضوع امنیت پرداخته شده است و در آیات و حدیث های مختلف به صورت مستقیم و غیرمستقیم به آن اشاره شده است . در قرآن امنیت جزو اصلی ترین عوامل برقراری حاکمیت و دولت ها به شمار می رود .

در احادیث به این شرح به امنیت اشاره شده است که : ” امنیت از ضروریات اولیه زندگی بشر شمرده می شود و کشور و وطنی که امنیت ندارد بی ارزش قلمداد شده است .

امیرالمومنین نیز در ارتباط با امنیت فرموده اند که:” نعمت های مهم دنیا ، امنیت و سلامت جسمی می باشند .

این موضوع به خصوص در کشورهای توسعه یافته از اهمیت بیشتری برخوردار است به نحوی که امنیت جزو شاخص های اصیل توسعه یافتگی و رفاه اجتماعی یک جامعه به شمار می رود زیرا رشد و توسعه همواره در سایه امنیت و آسایش خاطر افراد یک جامعه رخ داده است . و در نتیجه بدین صورت است که بدون امنیت ، رفاه هیچ معنا و جایگاهی در زندگی افراد نخواهد داشت .

انسان ها همواره به روش های مختلف در پی برقرار ساختن امنیت همه جانبه در زندگی خود بوده اند این امر به قدری مهم است که حتی در زندگی انسان های اولیه نیز می توان مشاهده کرد که چقدر برای این موضوع ارزش قائل بودند و جزو مهم ترین انگیزه و نیاز انسان های آن دوران برای بقا به شمار می رفته است .

همانطور که برقراری امنیت پیامد ها و نتایجی را در پی خود دارد ، عدم برقراری امنیت نیز نتیجه هایی به همراه دارد .

مهم ترین پیامد برقراری امنیت در جوامع ، آزاد شدن پتانسیل افراد در جهت رشد ، توسعه و تعالی برای رسیدن به اهداف بزرگ تر است که هم در سطح فردی و هم در سطح اجتماعی می تواند جزو تاثیر گذارترین موارد باشد.

اما در شرایطی که عکس این موارد صادق است و کوچک ترین اثری از وجود امنیت در سطح جامعه به چشم نمی خورد ، نتایجی به بار خواهد آمد که جبران آنها کاری طاقت فرسا خواهد بود . یکی از این نتایج در شرایط عدم وجود امنیت ، گسترش آسیب های اجتماعی و افزایش جرم و جنایت در سطح آن جوامع است .

اما موضوع مهم در این ارتباط این است که برقراری این امنیت در سطح یک جامعه به عهده چه کسی می باشد؟

مسلما اکثر افراد این وظیفه را جزو مسئولیت های مهم و ضروری دولت ها می دانند اما لازم به ذکر است که این نهاد ها به تنهایی نمی توانند از عهده این مسئولیت اجتماعی بزرگ بر بیایند .

در همین راستا باید افرادی که در هر سطح از جوامع در حال زندگی هستند به این امر بپردازند . زیرا افراد یک جامعه به عنوان کنش گران و فعالان آن محیط به حساب می آیند و در پی جمعیت زیاد خود ، حتی می توانند از دولت ها و مسئولین نیز بهتر عمل کنند تا امنیت آن جامعه و کشور را برقرار سازند .

در نتیجه کنش های فردی اهمیت بسیار زیادی در به سر انجام رساندن یک هدف دارند و ملزمه آن تنها آگاهی و دسترسی افراد به دانش لازمه است .

دوربین مداربسته چیست ؟

برای بررسی این واژه که دوربین مداربسته چیست باید سیر تکامل آن را از ابتدا مورد بررسی قرار دهیم .

دوربین مداربسته چیست_ شرکت شاهین دید سهند

اولین زمانی که ایده خلق دوربین به ذهن افراد خطور کرد ، برای ثبت لحظات ناب و به یاد ماندنی در یک زمان به خصوص بود تا بعدها با یادآوری آن زمان ، حس و حالی که در آن لحظه داشتند را دوباره تجربه کنند . بنابراین اصلی ترین هدف و کارکرد دوربین ، ثبت کردن لحظات واقعی است که رخ می دهد .

اما اگر بر روند و نحوه پیدایش دوربین ها دقت کافی داشته باشید ، متوجه خواهید شد که ایده اصلی پیدایش آن ها از طریق چشم انسان و در کل از طبیعت گرفته شده است . زیرا اولین و اصلی ترین دوربینی که از زمان تولد در دسترس انسان ها قرار دارد و به صورت شبانه روزی در دسترس شان است ، دوربینی است به نام چشم انسان ها که از آن طریق تمامی صحنه های روزمره خود را ضبط می کنند ، حافظه نامحدود دارد و حتی هر وقت که لازم نباشد برخی اطلاعات ثبت شده را پاک می کند و همچنان قابلیت ریکاوری کردن این اطلاعات را نیز دارد .

در نتیجه این عوامل دوربین هایی ساخته شد و در طی زمان به واسطه مخترعین پیشرفت کرد و امکانات کثیری به دوربین ها اضافه شد . در سیر تکامل و پیشرفت های دوربین ، دوربین هایی با نام دوربین مداربسته ایجاد و به بازار وارد شد .

این نوع از دوربین ها کارایی به خصوصی داشتند که هدف ایجاد شدن آنها نیز متفاوت تر از سایر دوربین ها بود که از این تفاوت نیز برای نام گذاری این دسته از دوربین های نسل جدید استفاده شد و آن ها را به دوربین مداربسته نام گذاری کردند .

دوربین مداربسته از دو واژه ” دوربین ” و ” مداربسته ” تشکیل شده است .

واژه دوربین طبق توضیحات بالا مشخص است که برای ضبط ، ثبت و نگهداری تصاویر آورده شده است اما موضوع اصلی بر سر واژه مداربسته می باشد .

مداربسته به نحوه نمایش اطلاعات ثبت شده این مدل از دوربین ها اشاره دارد . در دوربین های معمولی و یا حتی سایر تکنولوژی هایی که در آنها تصاویر ضبط شده باید پخش شوند ، این پخش به صورت همه جانبه است و می تواند توسط تمامی افراد دیده شود اما تفاوت دوربین مداربسته دقیقا بر سر همین مبحث می باشد .

دوربین مداربسته نوعی از دوربین های نسل جدید به شمار می رود که برای هدف های خاص ساخته شده است . این هدف ها شامل 2 مورد اصلی است :

1 – برای برقراری امنیت در یک مکان

2 – برای نظارت در یک مکان

با توجه به این اهداف و کاربرد دوربین مداربسته چند ویژگی باید در نحوه استفاده آنها رعایت شود . یکی از این ویژگی ها ثابت بودن دوربین مداربسته در یک مکان است . به این نحو که دوربین مداربسته در یک مکان نصب می شود تا تصاویر آن مکان را ضبط و ثبت کند تا از این تصاویر برای هدف های موجود استفاده شود . اما نکته اصلی در نحوه استفاده از این تصاویر نهفته شده است . زیرا هر فرد نباید قابلیت دسترسی به این تصاویر را داشته باشد . بنابراین ویژگی دوم مربوط به پخش محدود تصاویر این مدل از دوربین ها است که از طریق مدار بسته تنها بر روی دستگاه های محدودی پخش می شود که به نوعی بر روی دوربین های مداربسته و آن مکان که دوربین در آن نصب شده است مالکیت داشته باشند .

در نتیجه این توضیحات مشخص شد که : ” دوربین مداربسته نوعی از دوربین است که با توجه به هدف خریدار در یک مکان خاص و مناسب نصب می شود و شروع به ضبط و ثبت تصاویر می کند تا از آن ها برای هدف های مورد نظر استفاده مفید شود .

تاریخچه دوربین مداربسته

با اینکه امروزه تقریبا در تمامی مکان ها دوربین مداربسته را مشاهده می کنیم و تقریبا وجود آن را ضروری می دانیم اما با این حال به روند پیدایش آن و فراگیر شدن استفاده از آن در سراسر جهان توجه چندانی نداریم .

تاریخچه دوربین مداربسته_شرکت شاهین دید سهند

تاریخچه دوربین مداربسته_مجموعه شاهین دید سهند

در این بخش از مطالب می خواهیم تاریخچه دوربین مداربسته را به صورت مختصر اما کامل مورد بررسی قرار دهیم تا از فرایند رشد ، پیشرفت و گسترش آن در کل جهان آگاهی پیدا کنیم .

البته لازم به ذکر است که امروزه سیستم های دوربین مداربسته موجود با نسخه های قبلی بسیار متفاوت است.

طبق مقالات و مطالب منتشر شده در اینترنت ، اولین سالی که دوربین مداربسته با اولین نسخه تولیدی خود در منظر دید عموم پدیدار شد ، به اوایل سال های 1942 بر میگردد .  در سال 1942 کشور های زیادی درگیر تب و تاب جنگ جهانی دوم بودند و این کشورها همیشه در پی یافتن برنامه و روشی می رفتند تا از طریق آن بر دیگران چیره شوند و قدرت خود را به دیگران نشان دهند .

در همین راستا مهندس آلمانی به نام” والتر بروج ” در پی این امر شروع به فعالیت کرد و اولین دوربین مداربسته آنالوگ سیاه و سفید را اختراع کرد که این اختراع و تولید دوربین مداربسته در کمپانی به نام زیمنس انجام گرفت . طبق مطالعات انجام گرفته این دوربین مداربسته در اوایل سال های تولید خود برای مطالعه و نظارت از راه دور نحوه پرتاب موشک های بالستیک مورد استفاده قرار می گرفت .

بنابراین اولین افرادی که از سیستم دوربین مداربسته استفاده کردند ، ارتش نازی ها بودند .

این راه‌حل‌ها و سیستم های اولیه شامل دوربین‌ها و مانیتورها بودند و آنها اجزای دیگری نداشتند که به کاربران اجازه ضبط فیلم را بدهد . در نتیجه افراد فقط می‌توانستند برای نظارت تصاویر به صورت زنده از این دستگاه ها استفاده نمایند .

تاریخچه دوربین مداربسته_شرکت شاهین دید سهند

تاریخچه دوربین مداربسته_مجموعه شاهین دید سهند

در ادامه ، سیستم های مانیتورینگ پخش زنده توسعه پیدا کردند و پیشرفته شدند و باعث شدند که سیستم های جدیدی با عنوان دستگاه های ضبط کننده اولیه نواری به بازار ظهور کنند .

در سال 1956 سیستم ‌های ضبط اولیه برای کمک به حفظ داده‌ها و تصاویر جمع ‌آوری ‌شده ایجاد و به مردم معرفی شدند . لازم به ذکر است این دستگاه ها برای استفاده تجاری توسط مجموعه AMPEX به رهبری چارلز گینزبورگ و تیمی شامل مهندس 19 ساله ری دالبی تولید شده بود .

با این حال ، این دستگاه ها دارای نوار های مغناطیسی بودند که این نوار های مغناطیسی باید به صورت دستی تعویض می شدند که فرایندی دشوار ، غیرقابل اعتماد و پرهزینه بود .

اپراتورها باید نوار را از قرقره از طریق ضبط کننده عبور می‌دادند و روی یک ریل خالی می‌کردند . بنابراین جای هیچ تعجبی نیست که چنین سیستم هایی در آن زمان نادر و کمیاب بودند . استفاده از این نوع دستگاه ها در عین کمیاب بودن آنها ، بسیار دشوار بود به گونه ای که کمتر کسی می توانست از پس استفاده درست آن بربیاید و شیوه صحیح کار با آن دستگاه ها را به صورت حرفه ای و ماهرانه بلد باشد .

علاوه بر این با توجه به این که این دستگاه در آن زمان قیمتی حدود 50000 دلار داشت ، فناوری بود که در آن زمان کمتر کسی می توانست از پس استفاده و تهیه کردن آن برآید .

دوربین مداربسته _ شرکت شاهین دید سهند

در ادامه این فرایند ها ، دستگاه ها و سیستم های نو ظهور جدیدی روانه بازار شدند . یکی از این دستگاه ها ، دستگاه CCD بود .

در سال 1969 اولین مدل از این دستگاه در آزمایشگاه AT&T Bell توسط ویلارد بویل و جورج ای اسمیت اختراع شد . سپس در سال 1973 ، محقق سابق آزمایشگاه بل ، گیل آملیو ، گروهی را در Fairchild رهبری کرد و در نتیجه تلاش های آنها اولین CCD تجاری دو بعدی ( 100 × 100 پیکسل ) تولید شد .  دو سال بعد از این رویداد یعنی در سال 1975 ، مهندس دوربین ، استیون ساسون اولین دوربین دیجیتال را با استفاده از Fairchild CCD اختراع کرد .

اولین دوربین مداربسته_شرکت شاهین دید سهند

در ادامه این فرایند ها و توسعه یافتن دستگاه ها ، نوبت به ظهور دستگاه های ضبط ویدیو کاست می رسد .

زمانی پیشرفت بزرگ در تاریخ دوربین مداربسته رخ داد که ضبط ویدئو کاست ( VCR ) در دهه 1970 به طور گسترده در دسترس همگان قرار گرفت . این فناوری به سرعت در سیستم های نظارتی گنجانده شد و راه جدیدی را برای استفاده از دوربین ها ارائه کرد به نحوی که دیگر نیازی نبود که مردم به صورت زنده نمایشگرها را رصد کنند و در عوض ، می‌توانستند سیستم‌ ها را راه ‌اندازی کرده و سپس دست از آنها بکشند تا این دستگاه ها به صورت خودکار اجرا شوند . پس از این طی کردن این مراحل ، کاربران می‌توانستند اطلاعات ثبت‌ شده را همانطور که می‌خواهند بررسی کنند . این امر باعث شد که محبوبیت دوربین مداربسته در بین مشاغل افزایش بسیاری داشته باشد .

با این حال ، توجه به این نکته مهم است که این راه حل ها بسیار عالی بودند اما نوارها باید به طور منظم تغییر می کردند یا دوباره نوشته می شدند تا قابل استفاده باشند و شرایط استفاده از این نوارها به گونه ای بود که اگر کاربران می خواستند اطلاعات را برای مدت زمان طولانی ذخیره کنند ، باید کتابخانه ای از نوارها را نگه می داشتند.

دستگاه ضبط ویدئو کاست در سال 1972 توسط فردی به نام فیلیپس تولید شد که بر اساس فرمت U Matic با قابلیت ضبط حدود 1 ساعت ایجاد شده بود که این فناوری را بیشتر در دسترس قرار می داد اما این دستگاه  فقط برای استفاده تجاری مقرون به صرفه بود .

در سال  1975 ، VCR   شروع به جذب بازار انبوه کرد و در نتیجه آن شش مجموعه بزرگ در توسعه VCR مجموعه داشتند که اسامی این مجموعه ها به ترتیب زیر است :

RCA – JVC – AMPEX – Matsushita Electric / Panasonic – SONY – Toshiba

پس از این وقایع و رویداد ها در سال 1976 اولین VCR که از استاندارد VHS استفاده کرده بود ، Victor HR-3300 بود که توسط رئیس JVC معرفی شد و با توسعه زمان ضبط 120 و 180 دقیقه بازار VCR را متحول کرد .

دستگاه های ویدیو _شرکت شاهین دید سهند

پس از گذراندن این مرحله ، نوبت به دستگاه های مولتی پلکس می رسد که حالت ترکیبی را در خود دارند  .

یکی دیگر از پیشرفت های مهم در تاریخ دوربین های مدار بسته در دهه 1990 رخ داد ، زمانی که راه حل های مولتی پلکس در دسترس افراد قرار گرفت . این فناوری اجازه می دهد تا سیگنال های ویدئویی از تعدادی دوربین مداربسته با هم ترکیب شده و در یک نمایشگر نمایش داده شوند . به عنوان مثال اگر یک مجموعه دارای چهار دوربین امنیتی باشد ، هر یک از این سیگنال های ویدئویی توسط مولتی پلکسر هماهنگ شده و روی همان نوار ضبط می شود . این فناوری و گام رو به جلو راه حل های دوربین مدار بسته را کارآمدتر کرد و به افزایش محبوبیت
آنها کمک زیادی کرد .

اولین تصویر از دوربین مداربسته_شرکت شاهین دید سهند

پیدایش دستگاه های  DVR یا همان ضبط کننده های دیجیتال مرحله دیگری از توسعه و پیشرفت دوربین مداربسته است که در تاریخچه آنها ثبت شده است .

اولین ضبط کننده های ویدئویی دیجیتال در اواخر دهه 1990 ظاهر شدند ، اما در اصل در اوایل دهه 2000 نفوذ حافظه های ویدئویی هارد دیسک مبتنی بر کامپیوتر نشان داده شد که این سیستم ها در آن زمان جایگزین دستگاه های VCR و Multiplexer در اکثر سیستم های دوربین مداربسته شده بودند .

ضبط ویدیوی دیجیتال مهم ترین گام صنعت دوربین مدار بسته به سمت پیشرفت فناوری دیجیتال بود و تنها با طی کردن مسیر پیشرفت در طی چند سال در حوزه صنعت فناوری اطلاعات ، قابلیت اطمینان بیشتر و افزایش ظرفیت ضبط را به ارمغان آورد که این عمل از طریق سیستم عامل های جاسازی شده ، هارد دیسک های بزرگتر و فناوری فشرده سازی ویدئو انجام گرفت . پس از این مرحله دوربین های مداربسته و سیستم های امنیتی در مسیر دیجیتالی شدن قدم گذاشتند .

دستگاه DVRقدمی_شرکت شاهین دید سهند

پس از دستگاه های ضبط کننده  DVR ، این بار دستگاه های ضبط کننده جدیدی با عنوان دستگاه های ضبط کننده  NVR پدیدار گشتند . این سیستم ها با رمزگذاری و پردازش ویدئو در دوربین ها کار می کردند و سپس فیلم را برای ذخیره سازی یا مشاهده از راه دور به دستگاه های NVR منتقل  می کردند .

پس از این رویداد ها دوربین های مداربسته و سیستم های امنیتی و نظارتی از حالت آنالوگ به سمت فناوری پیشرفته دیجیتال حرکت کرد .

از اواسط تا اواخر دهه 70، همه دوربین‌های CCD از دستگاه‌ های دیجیتالی استفاده می‌کردند ، اما هنوز هم ویدیو را در یک سیگنال آنالوگ از طریق کابل‌های کواکسیال معمولی به یک ضبط کننده آنالوگ منتقل می‌کردند . در اوایل دهه 2000 ، ضبط‌کننده‌ های ویدئویی آنالوگ با ضبط‌کننده‌ های ویدئویی دیجیتال جایگزین شدند . اما این فرایند کابل‌کشی کواکسیال به این معنی بود که سیگنال ویدئویی آنالوگ همچنان فرمت انتقال برای اکثر سیستم‌ های دوربین مدار بسته معین شده بود .

در این میان بحث فناوری آنالوگ یا دیجیتال دیگر برای نصب های جدید مطرح نیست زیرا دیگر هیچ استدلال معتبری برای استفاده از فناوری آنالوگ در نصب های جدید وجود ندارد چون که حداقل وضوح ( اندازه تصویر ) برای یک دوربین IP حرفه ای Full HD (1080p) است که 600٪  نسبت به دوربین آنالوگ  بیشتر است که فقط D1 ( 720p ) است . دوربین‌های ویدیویی دیجیتال در حال حاضر معمولاً با سنسورهای تصویر 2 ،  3،  4 و 5 مگاپیکسلی در دسترس هستند که به فیلم‌های با وضوح فوق‌العاده اجازه می‌دهند تا فواصل نامحدودی ارسال شوند و دسترسی آسان به سراسر جهان را فراهم می‌کنند .

بنابراین در طی این پروسه با گذشت چندین سال متوالی ، دوربین های مداربسته فرایند منحصر به فردی را پشت سر گذاشتند و به پیشرفت امروز رسیدند که استفاده از این سیستم ها به سادگی برای همه افراد امکان پذیر است .

مزیت نصب دوربین مداربسته

یکی از دلایل این که محصولی توسط مصرف کننده خریداری می شود ، آگاهی از کاربرد ، مزایا و معایبی هست که آن محصول به ارمغان می آورد .

مزیت هایی که از نصب دوربین های مداربسته شامل حال افراد می شود بسیار است به نحوی که امروزه تقریبا در تمامی مکان ها شاهد دوربین های مداربسته ای هستیم که نصب شده اند و افراد زیادی از این سیستم های امنیتی استفاده می کنند .

مزیت نصب دوربین مداربسته_شرکت شاهین دید سهند

در نتیجه می توان گفت محصولی که با تقاضای زیادی از جانب مردم مواجه می شود و این تقاضا در طی سالیان ادامه پیدا می کند ، نشانگر بالا بودن مزیت و کارایی آن می باشد .

در این بخش برخی از مهم ترین مزیت های نصب دوربین مداربسته را مرور و به آن ها اشاره می کنیم :

1 – افزایش سطح امنیت عمومی در جامعه :

از طریق نصب دوربین مداربسته در مکان های عمومی مانند مراکز خرید و فروشگاه ها ، خیابان ها ، مناطق مسکونی و … می توان امنیت آن مکان را تا درصد بالایی تضمین کرد و در نتیجه آن ، امنیت عمومی محل مورد نظر را افزایش داد .

2 – کاهش هزینه های بیمه :

با نصب دوربین مداربسته در یک مکان ، امنیت آن را بالا می بریم که در نتیجه باعث کاهش جرم و سرقت می شود . در نتیجه این امر ، مجموعه های بیمه برای افراد و سازمان هایی که کمترین میزان خسارت را تجربه کرده اند ، تخفیف های زیادی قائل می شود و منجر به کاهش هزینه های بیمه برای افراد می شود .

3 – افزایش بازدهی کارکنان یک مجموعه :

تنها با نصب دوربین مداربسته در محیط کار می توانید حتی بدون حضور فیزیکی در محل ، اتفاقات را کنترل و رصد کنید . افراد نیز در نتیجه آگاهی و اطلاع از اینکه از طریق کارفرما مدیریت می شوند ، کارهای خود را با دقت و بهره وری بیشتری انجام می دهند .

4 – مدیریت آسان ساعات ورود و خروج :

مدیریت و ثبت خودکار ورود و خروج کارکنان یک مجموعه ، ورود و خروج خودروها به داخل ساختمان ، ورودی و خروجی شهرها و مجتمع های تجاری و مسکونی از مزیت های مهم نصب دوربین مداربسته به شمار می رود . این مزیت به قدری از دقت و عملکرد بالایی در ثبت اطلاعات برخوردار است که ضبط وثبت پلاک ، مشخصات خودرو و مشخصات افراد را بهتر ، کاربردی تر و دقیق تر از نصب چندین اپراتور و استخدام چندین نگهبان انجام می دهد .

5 – کاهش نرخ جرایم در سطح جامعه :

کاهش جرایم و سرقت ها در سطح جامعه از این طریق انجام می شود که افراد و مجرمین با مشاهده دوربین های نصب شده در محل ،  ناخوداگاه از نزدیکی به آن مکان خودداری می کنند زیرا می دانند اطلاعات و تصاویر وقایعی که در آن مکان رخ می دهد به صورت کامل و دقیق ضبط می شود.

6 – محافظت از سلامت افراد ازطریق کنترل راه دور :

این مزیت از گزینه های مهم نصب دوربین مداربسته به شمار می رود زیرا از این طریق به صورت کامل می توانید سلامت و امنیت عزیزان خود را لحظه به لحظه چک کرده و کنترل کنید تا از هر نوع آسیبی در امان باشند .

7 – کمک به قانون و مدیریت شهری :

این مزیت از طریق فعالیت های داوطلبانه مردم به وجود می آید . هنگامی که مردم یک جامعه هر کدام به عنوان یک فرد مسئول و همدل تصمیم می گیرند تا از طریق نصب دوربین مداربسته نقش موثری را ایفا کنند ، باعث می شود که در جهت کمک به اجرایی قانون و همچنین در سیستم مدیریت شهری ، آثار مطلوبی را از خود به جای بگذارند .

8 – جمع آوری مدارک و سرنخ ها :

در این مزیت ، افراد از طریق تصاویر و ویدیو هایی که توسط دوربین مداربسته ضبط می شود می توانند به عنوان مدارک و سرنخ استفاده کنند تا اگر جرم و حادثه ناگواری اتفاق افتاده است آن را پیگیری کنند . براساس این مزیت ، در مواردی دیده شده است که فردی به اشتباه به یک جرم متهم شده است و بدلیل نبود مدارک و شواهد نتوانسته بی گناهی خود را اثبات کند اما با پیدا کردن و دسترسی به تصاویری که از طریق دوربین مداربسته ثبت شده است ، از اتهام برکنار شده و مجرم حقیقی دستگیر شده است.

9 – دستگیری مجرمین :

شناسایی ، ردگیری و دستگیری افراد خراب کار و مجرم جزو بهترین مزایای نصب دوربین‌های مداربسته به شمار می رود زیرا امروزه با پیشرفت تکنولوژی و افزایش کارایی دوربین های مداربسته ، می توان به سادگی تصاویر و ویدیوهای مجرمین را از طریق دوربین ضبط کرد و با استفاده از قابلیت تشخیص چهره آن ، به سادگی و در کمترین زمان ممکن مجرمین را دستگیر کرد .

10 – آسایش خیال :

به قطعیت می توان گفت که تنها با نصب دوربین مداربسته می توانید نگرانی های خود را در خصوص برقرار ساختن امنیت جانی و مالی برطرف کنید زیرا این سیستم امنیتی حتی در زمان هایی که شما حضور فیزیکی ندارید و یا در خواب به سر می برید به صورت شبانه روزی کار مفید انجام می دهد تا امنیت شما را از همه لحاظ به خوبی تامین کند .

11 – کنترل فضاهای عمومی :

این مزیت از دیگر عواملی است که بیشتر مسئولین مرتبط از آن بهره می برند . برای مثال افراد جهت کنترل هرچه بیشتر سطح ترافیک در یک مکان ، با نصب دوربین های مداربسته کار خود را تا چندین برابر راحت می کنند و حتی با بهره وری بیشتر به مدیریت وقایع می پردازند . علاوه بر این موارد ،  مراجع قانونی می توانند با بازبینی تصاویر ضبط شده در دوربین های مداربسته  ، گزارشی از وضعیت ترافیک به‌دست آورند و با اعلام آن در رسانه ‌ها ، به مردم جهت انتخاب مسیر مناسبی که ترافیک سبک‌ تری دارد ، کمک کنند .

12 – کاهش هزینه ها :

در اکثر موارد افراد برای اینکه بتوانند امنیت یک مکان را به خوبی تامین کنند باید هزینه های زیاد و گزافی را بپردازند . برای مثال تنها برای استخدام یک نگهبان باید ماهیانه چند میلیون پول صرف کنید تا آن فرد امنیت شما را تضمین کند اما دوربین مداربسته به گونه ای طراحی شده است که اگر جنس معتبر و با کیفیتی تهیه کنید ، تا سالیان دراز بدون هیچ گونه نیاز به تعمیر و یا تعویضی به کار خود ادامه می دهند و حتی بهتر از سایر روش ها مانند استفاده از اپراتور و یا استخدام نگهبان عمل می کنند و دقت و بهره وری بالایی دارند . بنابراین نصب دوربین مداربسته بسیار مقرون به صرفه است و تنها با یک بار خرید می توانید از مزایای آن تا مدت زیادی بهره مند شوید .

13 – درآمدزایی :

این گزینه از دیگر موارد مهم در مزیت نصب دوربین های مداربسته به شمار می رود زیرا دوربین‌ های مداربسته برای نصب و راه اندازی به نیروهایی نیاز دارد که در این زمینه تخصص و مهارت بالایی را داشته باشند و بتوانند محصول خوب و با کیفیتی را ارائه بدهند . به همین دلیل افرادی به صورت تخصصی در این زمینه شروع به کار کردند و همین امر باعث شد تا اشخاص زیادی به صورت مستقیم و غیر مستقیم صاحب شغل و درآمد شوند و در مسیر اقتصادی مفید واقع شود و برای افراد زیادی منبع درآمد مناسبی به وجود آورد .

جایگاه دوربین مداربسته

تاثیر دوربین مداربسته در جلوگیری از وقوع جرایم

یکی از مهم ترین مزایا و تاثیرات مفیدی که دوربین مداربسته از خود به جای می گذارد ، پیشگیری از وقوع جرایم می باشد . این کارایی تنها با نصب دوربین مداربسته در یک محل صورت می گیرد .

دوربین مداربسته از 2 روش می تواند در وقوع حوادث و جرایم مفید ظاهر شود .

1 – در پیشگیری از جرم قبل از وقوع حادثه

 2 – با پیگیری مجرم و حوادث از طریق حوادث ضبط شده

که در این موارد گزینه دوم هنگامی موثرتر است که از دوربین های مداربسته در جهت پیشگیری کارایی لازم را دریافت نکرده باشیم و بنابراین با استفاده از مدارک ضبط شده توسط دوربین های مداربسته در پی پیگیری مجرمین باشیم .

در حالت کلی دوربین مداربسته تنها از 2 روش می تواند در پیشگیری از وقوع جرم موثر باشد :

1 اطلاع و آگاهی از وجود دوربین مداربسته در محل :

در اکثر موارد افراد هنگامی که اطلاع می یابند که دوربین مداربسته در یک محل نصب شده است و مشغول تصویر برداری از محل است ، با دقت بیشتری کارهای خود را انجام می دهند . این مورد برای مجرمین نیز صادق است زیرا هنگامی که دوربین مداربسته را در یک مکان مشاهده می کنند بدلیل آگاهی از عواقب آن ، از نزدیکی و عمل به جرم در آن مکان دوری می کنند . بنابراین دوربین مداربسته باید در محیطی نصب شود که قابل دید باشد و از نظر پنهان نگردد .

2 باور قلبی از سمت مجرم به این موضوع که دوربین مداربسته می تواند موجب دستگیری او شود:

دوربین مداربسته ای که در یک محل نصب می شود تا زمانی می تواند موثر عمل کند که مجرم را از کار خود بازدارد و هنگامی که آن فرد باوری به این نداشته باشد که این سیستم های امنیتی می توانند برایش دردسر ایجاد کنند و روند دستگیری او را سرعت بخشند ، کارایی دوربین مداربسته مثل همیشه موثر نخواهد بود . هرچند که دوربین مداربسته علاوه بر پیشگیری ، می تواند از طریق پیگیری نیز مجرم را دستگیر کند که این مورد هیچ ارتباطی به نحوه تفکر مجرم ندارد . بنابراین دوربین مداربسته با ثبت تصاویر و ویدیو های ضبط شده ، هدف خود را در ردیابی و دستگیری مجرم به خوبی انجام می دهد .

جایگاه دوربین مداربسته در جهان

اهمیت دوربین مداربسته تنها در یک کشور یا یک مکان خاص خلاصه نمی شود زیرا وقوع جرم و ایجاد خسارت و آثار مخرب در هر مکانی ممکن است اتفاق بیفتد . اما مسئله اصلی که در این حیطه می تواند موثر و تاثیر گذار باشد ، درصد وقوع جرم در مکان های مختلف است .

اصولا جرایم و آسیب های مخرب توسط انسان ها بر عوامل موجود در محیط وارد می شود بنابراین بسیاری چیزها در میزان افزایش یا کاهش جرم در یک مکان موثر است . برای مثال در کشورهای توسعه یافته که به کشورهای جهان اول نیز معروف می باشند ، آمار جرم و جنایت بسیار کمتر از مناطقی است که توسعه نیافته اند و از معیارهای پیشرفت انسانی خوبی بهره بردار نیستند .

زیرا توسعه یافتگی و یا توسعه نیافتگی یک کشور به عوامل زیادی بستگی دارد . زمانی که این معیارهای توسعه یافتگی مانند رشد اقتصادی ، درآمد سرانه ، برابری قدرت خرید ، شاخص توسعه انسانی و … ، بالا باشند موجب می شود سطح درک و شعور ، فرهنگ و دانش افراد بالاتر باشد و در نتیجه از لحاظ اقتصادی مشکلی نداشته باشند تا برای رفع کمبود های مالی خود دست به ارتکاب جرم بزنند .

بنابراین وقتی شرایط یک کشور برای زندگی مناسب و توسعه یافته باشد اصولا وقوع جرم کمتر است و در نتیجه کمتر از سیستم های امنیتی نظیر دوربین های مداربسته استفاده می شود .

اما در حالت برعکس کشورهای توسعه یافته ، هنگامی که یک کشور چه از لحاظ اقتصادی ، برابری قدرت خرید ، درآمد سرانه ، میزان فقر ، شاخص های توسعه انسانی و … در شرایط و موقعیت خوبی نباشد این موضوع را نشان می دهد که افراد برای جبران کمبود های زندگی خود دست به سرقت و سایر جرایم می زنند و در نتیجه سبب می شود که مردم و افراد این گونه کشور ها بیشتر مرتکب جرم شوند.

هرچند که میزان وقوع جرم و خسارت در هیچ مکانی صفر نیست ، اما برخی مکان ها از امنیت بالایی برخوردارند و نیاز زیادی به استفاده از سیستم های امنیتی و دوربین مداربسته ندارند اما برخی دیگر نیز برای برقراری هرچه بیشتر امنیت از سیستم های امنیتی استفاده بیشتری می کنند. بنابراین جایگاه دوربین مداربسته و سایر سیستم های امنیتی در همه جا ها یکسان نیست و از کشوری به کشور دیگر متفاوت است .

علاوه بر موارد گفته شده ، عوامل تاثیر گذار دیگری هم وجود دارند اما بیشترین کشور هایی که از دوربین مداربسته استفاده می کنند به ترتیب زیر است :

بیشترین کشور هایی که از دوربین مداربسته استفاده می کنند

چین با آمار حدود 200 میلیون

آمریکا با آمار حدود 50 میلیون

آلمان با آمار حدود 5.2 میلیون

انگلیس و ژاپن با آمار حدود 5 میلیون

ویتنام با آمار حدود 2.6 میلیون

فرانسه با آمار حدود 1.65 میلیون

کره جنوبی با آمار حدود 1.03 میلیون

و …

جایگاه دوربین مداربسته در ایران

ایران به عنوان یک کشور در حال توسعه میزان مصرف متوسطی از دوربین های مداربسته دارد . برای نحوه استفاده و خرید و فروش دوربین مداربسته قوانین زیادی در ایران موجود نیست و این مهم ترین عاملی است که در ارتباط با آن باید تحقیقات و تغییرات زیادی اعمال شود . زیرا استفاده از دوربین مداربسته ، جهت تامین امنیت هرچه بیشتر در یک مکان است اما زمانی که از این دوربین مداربسته به درستی استفاده نشود طبعات زیادی به بار خواهد آورد . برای مثال دوربین مداربسته اگر به اشتباه در یک مکانی نصب شود که بیشتر از تامین امنیت ، به حریم خصوصی افراد تجاوز کند این امر مشکل ساز خواهد بود .

بنابراین با وجود اینکه قوانین مشخصی برای دوربین مداربسته تعیین نشده است اما 3 قانون مرتبط در این حیطه وجود دارد که به شرح زیر است :

1 – اصل 25 قانون اساسی : ” هرگونه استراق سمع و نظارت بر دیگران و هرگونه تجسس بدون حکم قانونی ممنوع است مگر به حکم قانون .

2 – اصل 22 قانون اساسی : ” حیثیت ، جان ، مال ، حقوق ، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است مگر در مواردی که قانون تجویز کند .

3 -ماده 41 منشور حقوق شهروندی :” کنترل ‌های صوتی و تصویری خلاف قانون در محیط ‌های کار ، اماکن عمومی ، فروشگاه‌ها و سایر محیط‌ های ارائه خدمت به عموم ، ممنوع است .

4 – ماده ۱۶۰ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲ : ” ادله اثبات جرم عبارت از اقرار ، شهادت ، قسامه و سوگند در موارد مقرر قانونی و علم قاضی است .

در نتیجه این موارد ، سعی می شود بیشترین استفاده ای که از سیستم های امنیتی انجام می پذیرد ،به شیوه درست و در مکان مناسب انجام شود تا مخل آسایش افراد نباشد و به حریم شخصی و خصوصی افراد تجاوز نکند.

هرچند که در کشور ایران نیروهای امنیتی مانند نیروی انتظامی به صورت شبانه روزی در پی برقراری امنیت هستند و نیاز زیادی به دوربین های مداربسته نمی باشد ، اما افراد جهت اطمینان هرچه بیشتر و برای اینکه نقش موثری در تامین امنیت کشور داشته باشند ، اقدام به خرید و نصب دوربین مداربسته می کنند .

انواع دوربین های مداربسته

برند های دوربین مداربسته

برند های دوربین مداربسته زیادی در بازار سیستم های امنیتی موجود است اما نکته حائز اهمیت در این باره این است که سیستم های امنیتی جهت تامین امنیت یک مکان تهیه و خریداری می شوند .

برند های دوربین مداربسته_شاهین دید سهند

اگر در این حوزه از بین انبوه برند هایی که در بازار موجود است آگاهی لازم و کافی را نداشته باشیم ، نمی توانیم محصول درستی را انتخاب کنیم . در نتیجه با مشکلات فراوانی مواجه خواهیم شد زیرا در مسیر برآورده ساختن نیاز به امنیت ، نه تنها هزینه زیادی کرده ایم بلکه با انتخاب غلط محصول ، امنیت خود را بیشتر به خطر انداخته ایم.

زیرا محصولات نامعتبر زیادی موجود است که کارایی لازم را ندارد ، کیفیت خوبی در ضبط ندارند و حتی ویدیو های محیط را به خوبی ثبت نمی کنند و دائم به مشکل می خورند . بنابراین زمانی که حادثه ناگواری نیز رخ دهد نمی توان به دوربین های مداربسته رجوع کرد تا از آن ها برای شناسایی مجرمین و مشاهده حوادث رخ داده شده کمک گرفت .

پس متوجه شدیم که آشنایی و آگاهی از برندهای معتبر دوربین مداربسته در قدم اول قرار دارد و در این بخش به معرفی 50 برند معتبر دوربین مداربسته در جهان اشاره خواهیم کرد .

طبق رتبه بندی مجله آسمگ ، به 50 برند برتر دنیا اشاره می کنیم :

1 – رتبه اول : مجموعه هایک ویژن با نام تجاری  HIKVISIONو لوگو

دفتر اصلی : واقع در چین

تولید کننده حوزه سیستم های نظارت تصویری

2 – رتبه دوم : مجموعه داهوا با نام تجاری  DAHUA و لوگو

دفتر اصلی : واقع در چین

تولید کننده سیستم های نظارت تصویری و کنترل تردد

3 – رتبه سوم : مجموعه آسابلوی با نام تجاری ASSA-ABLOY و لوگو

دفتر اصلی : واقع در سوئد

تولید کننده سیستم های کنترل تردد

4 – رتبه چهارم : مجموعه بوش با نام تجاری BOSCH و لوگو

دفتر اصلی : واقع در آلمان

تولید کننده سیستم های حفاظتی و نظارت تصویری

5 – رتبه پنجم : مجموعه اکسیس با نام تجاری AXIS و لوگو

دفتر اصلی : واقع در سوئد

تولید کننده سیستم های نظارتی و کنترل تردد

6 – رتبه ششم : مجموعه فلیر سیستمز با نام تجاری FLIR SYSTEMS و لوگو

دفتر اصلی : واقع در آمریکا

تولید کننده سیستم های نظارت تصویری

7 – رتبه هفتم : مجموعه یونی ‌ویو با نام تجاری UNIVIEW و لوگو

دفتر اصلی : واقع در چین

تولید کننده سیستم های حفاظتی و نظارت تصویری

8 – رتبه هشتم : مجموعه الجیون با نام تجاری ALLEGION و لوگو

دفتر اصلی : واقع در آمریکا

تولید کننده سیستم های کنترل تردد

9 – رتبه نهم : مجموعه تیاندی با نام تجاری TIANDY و لوگو

دفتر اصلی : واقع در چین

تولید کننده سیستم های حفاظتی و نظارت تصویری

10– رتبه دهم : مجموعه آیدیس با نام تجاری IDIS و لوگو

دفتر اصلی : واقع در کره

تولید کننده سیستم های نظارت تصویری

11 – رتبه یازدهم : مجموعه هانوا تکوین با نام تجاری  HANWHA TECHWIN و لوگو

دفتر اصلی : واقع در کره جنوبی

تولید کننده سیستم های حفاظتی و نظارت تصویری

12 – رتبه دوازدهم : مجموعه تی کا اچ گروپ با نام تجاری TKH GROUP و لوگو

دفتر اصلی : واقع در هلند

تولید کننده سیستم های نظارت تصویری

13 – رتبه سیزدهم : مجموعه آیفون با نام تجاری AIPHONE و لوگو

دفتر اصلی : واقع در ژاپن

تولید کننده آیفون تصویری و ارتباط داخلی

14 – رتبه چهاردهم : مجموعه اینفینوا با نام تجاری INFINOVA و لوگو

دفتر اصلی : واقع در آمریکا

تولید کننده سیستم های نظارت تصویری

15– رتبه پانزدهم : مجموعه سی پی پلاس با نام تجاری CP PLUS و لوگو

دفتر اصلی : واقع در هند

تولید کننده سیستم های نظارت تصویری

16 – رتبه شانزدهم : مجموعه نداپ با نام تجاری NEDAP و لوگو

دفتر اصلی : واقع در هلند

تولید کننده سیستم های کنترل تردد

17 – رتبه هفدهم : مجموعه کداکام با نام تجاری KEDACOM و لوگو

دفتر اصلی : واقع در چین

تولید کننده سیستم های حفاظتی

18 – رتبه هجدهم : مجموعه ویوتک با نام تجاری VIVOTEK و لوگو

دفتر اصلی : واقع در تایوان

تولید کننده سیستم های نظارت تصویری

19 – رتبه نوزدهم : مجموعه مگوی تکنولوژی با نام تجاری MEGVII TEHNOLOGY و لوگو

دفتر اصلی : واقع در چین

تولید کننده سیستم های نظارت تصویری

20 – رتبه بیستم : مجموعه کوکام با نام تجاری KOCOM و لوگو

دفتر اصلی : واقع در کره

تولید کننده سیستم های نظارت تصویری

21 – رتبه بیست و یکم : مجموعه مایلستون با نام تجاری MILESTON و لوگو

دفتر اصلی : واقع در دانمارک

تولید کننده سیستم های نظارت تصویری

22 – رتبه بیست و دوم : مجموعه رای شارپ با نام تجاری RAYSHARP و لوگو

دفتر اصلی : واقع در چین

تولید کننده سیستم های نظارت تصویری

23– رتبه بیست و سوم : مجموعه کوماکس با نام تجاری COMMAX و لوگو

دفتر اصلی : واقع در کره

تولید کننده سیستم های نظارت تصویری ،کنترل تردد ، آیفون تصویری و ارتباط داخلی

24 – رتبه بیست و چهارم : مجموعه اپتکس با نام تجاری OPTEX و لوگو

دفتر اصلی : واقع در ژاپن

تولید کننده سیستم های حفاظتی

25 – رتبه بیست و پنجم : مجموعه تامرون با نام تجاری TAMRON و لوگو

دفتر اصلی : واقع در ژاپن

تولید کننده سیستم های نظارت تصویری ( لنز )

26 – رتبه بیست و ششم : مجموعه تی وی تی با نام تجاری TVT و لوگو

دفتر اصلی : واقع در چین

تولید کننده سیستم های حفاظتی و نظارت تصویری

27– رتبه بیست و هفتم : مجموعه ناپکو با نام تجاری NAPCO و لوگو

دفتر اصلی : واقع در آمریکا

تولید کننده سیستم های حفاظتی ، نظارت تصویری و کنترل تردد

28 – رتبه بیست و هشتم : مجموعه موبوتیکس با نام تجاری MOBOTIX و لوگو

دفتر اصلی : واقع در آلمان

تولید کننده سیستم های نظارت تصویری

29 – رتبه بیست و نهم : مجموعه سوپرما با نام تجاری SUPREMA و لوگو

دفتر اصلی : واقع در کره

تولید کننده سیستم های کنترل تردد

30 – رتبه سی ام : مجموعه فرمکس با نام تجاری FERMAX و لوگو

دفتر اصلی : واقع در اسپانیا

تولید کننده سیستم های ارتباط داخلی

31 – رتبه سی و یکم : مجموعه ایدنتیو با نام تجاری IDENTIV و لوگو

دفتر اصلی : واقع در آمریکا

تولید کننده سیستم های نظارت تصویری

32 – رتبه سی و دوم : مجموعه وان جیان با نام تجاری WANJIAAN و لوگو

دفتر اصلی : واقع در چین

تولید کننده سیستم های حفاظتی و نظارت تصویری

33 – رتبه سی و سوم : مجموعه دایناکالر با نام تجاری DYNACOLOR و لوگو

دفتر اصلی : واقع در تایوان

تولید کننده سیستم های نظارت تصویری

34 – رتبه سی و چهارم : مجموعه سینکتیکس با نام تجاری  SYNECTICS و لوگو

دفتر اصلی : واقع در انگلستان

تولید کننده سیستم های نظارت تصویری

35 – رتبه سی و پنجم : مجموعه کاستار با نام تجاری COSTAR و لوگو

دفتر اصلی : واقع در آمریکا

تولید کننده سیستم های نظارت تصویری

36 – رتبه سی و ششم : مجموعه سی پرو با نام تجاری C-PRO و لوگو

دفتر اصلی : واقع در کره

تولید کننده سیستم های نظارت تصویری

37– رتبه سی و هفتم : مجموعه ژئوویژن با نام تجاری GEOVISION و لوگو

دفتر اصلی : واقع در تایوان

تولید کننده سیستم های نظارت تصویری

38 – رتبه سی و هشتم : مجموعه ایندیگوویژن با نام تجاری INDIGOVISION و لوگو

دفتر اصلی : واقع در انگلستان

تولید کننده سیستم های نظارت تصویری

39 – رتبه سی و نهم : مجموعه ماگال با نام تجاری MAGAL و لوگو

دفتر اصلی : واقع در رژیم صهونیستی

تولید کننده سیستم های حفاظتی و نظارت تصویری

40 – رتبه چهلم : مجموعه هیترون با نام تجاری HITRON و لوگو

دفتر اصلی : واقع در کره

تولید کننده سیستم های نظارت تصویری

41 – رتبه چهل و یکم : مجموعه ویکان با نام تجاری VICON و لوگو

دفتر اصلی : واقع در آمریکا

تولید کننده سیستم های نظارت تصویری

42 – رتبه چهل و دوم : مجموعه های شارپ با نام تجاری HI SHARP و لوگو

دفتر اصلی : واقع در تایوان

تولید کننده سیستم های نظارت تصویری

43 – رتبه چهل و سوم : مجموعه آی تی ایکس با نام تجاری ITX SECURITY و لوگو

دفتر اصلی : واقع در کره

تولید کننده سیستم های نظارت تصویری

44 – رتبه چهل و چهارم : مجموعه زنو با نام تجاری ZENO ( Video Park ) و لوگو

دفتر اصلی : واقع در چین

تولید کننده سیستم های نظارت تصویری

45 – رتبه چهل و پنجم : مجموعه اکتی با نام تجاری ACTI و لوگو

دفتر اصلی : واقع در تایوان

تولید کننده سیستم های نظارت تصویری

46 – رتبه چهل و ششم : مجموعه اورفوکوس با نام تجاری EVERFOCUS و لوگو

دفتر اصلی : واقع در تایوان

تولید کننده سیستم های نظارت تصویری

47 – رتبه چهل و هفتم : مجموعه اوی تک با نام تجاری AVTECH و لوگو

دفتر اصلی : واقع در تایوان

تولید کننده سیستم های نظارت تصویری

48 – رتبه چهل و هشتم : مجموعه آی کتچ با نام تجاری I CATCH و لوگو

دفتر اصلی : واقع در تایوان

تولید کننده سیستم های نظارت تصویری

49 – رتبه چهل و نهم : مجموعه هانت با نام تجاری HUNT

دفتر اصلی : واقع در تایوان

تولید کننده سیستم های نظارت تصویری

50 – رتبه پنجاهم : مجموعه ایی رسپرینگ با نام تجاری EVERSPRING INDUSTRY و لوگو

دفتر اصلی : واقع در تایوان

تولید کننده سیستم های حفاظتی

ویژگی های دوربین مداربسته

امروزه برند های تولید کننده دوربین های مداربسته ، انواع مختلفی از محصولات را به بازار عرضه کرده اند تا به فروش برسانند . این دوربین های مداربسته از تنوع زیادی برخورداری هستند باتوجه به اینکه برند ها و تولید کننده های زیادی نیز در این عرصه حضور دارند ، اگر هرکدام حتی 100 نوع مدل که کمترین میزان برای تنوع محصولات است را داشته باشند ، به تعداد چند میلیون دوربین مداربسته با ویژگی های مختلف در بازار وجود خواهد داشت .

این دوربین های مداربسته مانند یکدیگر نیستند و از ویژگی های متفاوتی برخوردارند که سبب شده است هرکدام از آن ها با نام های متفاوت تولید شوند ، بنابراین باید این کثرت و زیادی در میان گزینه های انتخابی خود را بیشتر مورد بررسی قرار دهیم تا در بازار پرتنوع محصولات ، با آگاهی کامل ، بهترین محصول مورد نظر خود را انتخاب و تهیه کنیم .

در این قسمت به انواع ویژگی هایی که در درون دوربین های  مداربسته جا گذاری شده و کاربرد هر یک از آن ها به اختصار اشاره خواهیم کرد که بدانید چه نیازهایی دارید که با توجه به آن ها ، برای خرید دوربین مداربسته تصمیم گرفته اید .  در نتیجه آگاهی از این موارد ،  بهترین گزینه مناسب خود را انتخاب و خریداری کنید  . زیرا هر محصول مدل های متفاوت با رنگ بندی های متنوع دارد که بسته به هرکدام از این موارد ، قیمت های متفاوتی نیز دارند که اگر ندانید به چه منظور دوربین مداربسته را تهیه می کنید و محصول مناسب را نشناسید ،  مجبور به پرداخت هزینه های زیادی خواهید شد .

1 – نوع بدنه دوربین دوربین مداربسته

2- استقامت دوربین مداربسته و درجه محافظت آن

3 – برند تولید کننده دوربین مداربسته

4 – انواع لنز و زاویه دید مناسب دوربین مداربسته

5 – ابعاد و اندازه دوربین مداربسته

6 – حافظه دوربین مداربسته

7 – نوع سیستم دوربین مداربسته

8 – گارانتی و میزان اعتبار دوربین مداربسته

10 – موجود بودن در بازار دوربین مداربسته

11- قیمت دوربین مداربسته

12 – موقعیت و مکان مناسب نصب دوربین مداربسته

موارد نام برده شده در بخش بالا ، عوامل و ویژگی هایی بودند که باید در هنگام خرید دوربین مداربسته به آن ها توجه داشته باشد و هنگام صحبت با مشاور خرید خود در این باره ، بهترین گزینه های مناسب را انتخاب کنید .

تولید کنندگان دوربین مداربسته در جهان

امروزه با توجه به اهمیت روز افزون دوربین مداربسته در کل جهان ، سبب شده است که افراد زیادی جهت مشارکت در این بخش از خدمت رسانی به مردم  داوطلب شوند . به همین منظور در سرتا سر جهان ، تولید کننده های دوربین مداربسته و سیستم های امنیتی بسیاری پا به عرصه گذاشته اند .

اما همانطور که در بخش های قبلی نیز به اهمیت زیاد آگاهی و انتخاب بهترین دوربین مداربسته موجود اشاره کردیم ، در این قسمت نیز به آن خواهیم پرداخت تا در میان کثرت محصولات و تولید کننده های انبوه در بازار های امروزی گیر نیفتید و محصول مناسب را تهیه کنید .

به همین منظور باید از افرادی کمک و مشاوره گرفت که در این زمینه تبحر زیادی دارند و ضمانت های بسیاری را دریافت کرده اند که نشان دهنده قدرت اعتبار آن ها می باشد .

بنابر این یکی از برترین منابع جهانی که می توان به آن استناد کرد و با اطمینان از نظراتش بهره برد ، رتبه بندی آسمگ می باشد که از بین چندین تولید کننده موجود در جهان ، با حساب کیفیت ، رضایت مصرف کنندگان ، قیمت ، ارزش خرید نسبت به کیفیت محصولات و سایر ویژگی های موثر دیگر ، اقدام به رتبه بندی 50 مجموعه برتر در حیطه دوربین مداربسته کرده است که در قسمت انواع دوربین مداربسته ، بخش یک – برند های دوربین مداربسته ذکر شده است و می توانید به آن مراجعه کنید و از اطلاعات درج شده جهت داشتن بهترین انتخاب استفاده کنید .

تولید کنندگان دوربین مداربسته در ایران

کشور ایران به عنوان یک کشور در حال توسعه محسوب می شود . بنابراین در این مسیر برای تکمیل فرایند توسعه خود و پیشرفت هرچه بیشتر ، در زمینه های مختلف اقدام ها و تصمیم گیری های متعددی انجام می دهد تا در نهایت به خود کفایی برسد و این مراحل توسعه یافتگی را به مرور طی کند و به عنوان یک کشور توسعه یافته و مستقل شناخته شود .

به همین منظور یکی از اقدامات و تصمیمات مسئولین مرتبطه در زمینه ایجاد مجموعه های تولید کننده سیستم های امنیتی و دوربین های مداربسته بوده است . لازم به ذکر است که جهت پیشرفت همه جانبه لازم است که از یک سو تولید کنندگان کیفیت و ارزش محصولات خود را بالا ببرند و با قیمت مناسب عرضه کنند و از سوی دیگر مصرف کنندگان نیز در حد توان از کالاهای ایرانی و تولید ملی حمایت کنند .

مجموعه های تولید کننده دوربین مداربسته ایرانی به شرح زیر می باشند :

مجموعه پارس ارتباط افزار – برند حارس – HARES

مجموعه پویش رایان داتیس – برند برایتون – BRITON

مجموعه ایمن آرا پرشین – برند ایمن آرا – IMENARA

مجموعه فرایران – برندفاروس – PHAROS

مجموعه پارند سیستم – برند پرکسیس – PRAXIS

مجموعه فراگستر – برند  ناظر – NAZER

مجموعه کاوش داده پردازان – برند کی دی تی – KDT

مجموعه بازرگانی نریمان پرشیا – برند هیرو – HERO

مجموعه های واردکننده دوربین مداربسته در ایران

در این میان برخی از مجموعه ها تصمیم گرفتند وظیفه واردات سیستم های امنیتی از سایر مجموعه های خارجی را بر عهده بگیرند . بنابراین این مجموعه ها به عنوان وارد کننده و توزیع کننده دوربین های مداربسته خارجی در ایران شناخته می شوند .

مهم ترین و برجسته ترین مجموعه های وارد کننده دوربین مداربسته در ایران به شرح زیر می باشند :

1 – مجموعه پارس ارتباط افزار

2 – مجموعه پویش رایان داتیس

3 – مجموعه فراگستر الکترونیک

4 – مجموعه نظارت گستر ایمن

قاچاق دوربین مداربسته در ایران

هر عملی که موجب نقض تشریفات قانونی مربوط به ورود و خروج کالا گردد ،  براساس قانون ، قاچاق محسوب می شود و برای آن مجازات‌ تعیین شده است . این مجازات بر اساس شرایط ، در چند ماده قانونی مشخص شده است . علاوه بر این ، مراجع قانونی جهت جلوگیری از وقوع قاچاق آموزش های لازم را می بینند و قدرت اختیار های لازمه را در این جهت دارند ، اما قوانین دیگری نیز برای مجازات افرادی که کالای قاچاق از آن ها ضبط و ثبت شده است نیز در کشور وجود دارد .

مجموع قوانین مربوط به قاچاق  77 ماده می باشد اما برخی از مهم ترین آن ها به شرح زیر است :

ماده 18 : ” هر شخص که مرتکب قاچاق کالا و ارز و حمل و یا نگهداری آن شود، علاوه بر ضبط کالا یا ارز، به جریمه‌های نقدی نیز محکوم می‌شود . “

ماده 28 : ” درصورتی‌که قاچاق کالاهای ممنوع به‌ نحو سازمان یافته ارتکاب یابد ، مرتکب علاوه بر جزای نقدی ، بر اساس شرایط به حبس محکوم می‌شود . “

ماده 32 : ” کسانی که مطابق این قانون قاچاقچی حرفه ‏ای محسوب می‏ شوند ، علاوه بر ضبط کالا و یا ارز قاچاق ، به حداکثر جزای نقدی و تا هفتاد و چهار ضربه شلاق تعزیری و مجازات‌های حبس  بر اساس شرایط محکوم می‌شوند .

ماده 34 : ” در صورتی که شخص حامل یا مالک کالا و یا ارز قاچاق  در مواجهه با مأموران کاشف به هر نحوی مقابله یا مقاومت نماید ، اگر عمل مذکور از مصادیق دست بردن به سلاح و سلب امنیت مردم نباشد ، علاوه بر مجازات‏های مقرر برای ارتکاب قاچاق ، به شش ماه تا دو سال حبس و تا هفتاد و چهار ضربه شلاق محکوم می‌شود . “

ماده 35 : ” در صورتی که مأموران دستگاههای کاشف یا وصول درآمدهای دولت ، خود مرتکب قاچاق شوند و یا مجموعه یا معاونت در ارتکاب نمایند ، علاوه بر مجازات قاچاق مقرر در این قانون ، به مجازات مختلس نیز محکوم می‌شوند . “

فروش دوربین مداربسته

امروزه داشتن شغل یکی از مهم ترین امور زندگی افراد تبدیل شده است . این مسئله دلایل زیادی را در خود دارد . برای مثال هر فرد با استعدادها و توانایی های مخصوص به خودش در این دنیا پا گذاشته است و با توجه به هدفی که دارد باید با علاقه خود به دنبال شغل مورد نظر برود تا زندگی خود و اهدافش تحقق بخشد .

از سوی دیگر افراد برای گذراندن زندگی خود ، نیاز به یک منبع درآمدی دارند تا از آن طریق نیازهای خود را برطرف سازند و موارد مورد نیاز در زندگی خود را تهیه کنند . در این مبحث ، لازم به ذکر است که در هنگام انتخاب شغل  ، باید جوانب مختلفی مانند بازار کار آن شغل ، میزان درآمد حاصل از آن ، آینده شغلی ، میزان پیشرفت در آن حرفه ، نیاز بازار ، علاقه شخصی و مهارت های فردی سنجیده شود تا فرد پس از راه اندازی و مشغول شدن در یک شغل دچار پشیمانی و زیان مالی نگردد .

امروزه با پیشرفت تکنولوژی شغل های زیادی به وجود آمده است که علاوه بر افزایش و پیشرف در حیطه اقتصادی و مشاغل ، باعث شده است افراد بیشتری در پی علائق خود بروند .

در این بخش مشاغلی که به آن پرداخته خواهد شد ، مربوط به دوربین های مداربسته است .

دوربین های مداربسته به سبب اهمیت زیادی که در زندگی افراد و حتی جوامع ایجاد کرده است ، به یکی از محبوب ترین و پر تقاضا ترین مشاغل تبدیل شده است . یکی از شاخه های این مشاغل دوربین مداربسته مربوط به فروش دوربین مداربسته است .

مجموعه های تولید کننده سیستم های امنیتی و دوربین مداربسته ، محصولات خود را بر اساس قرار داد و تقاضای افراد به دست فروشندگان می رسانند و این افراد از طریق فروش دوربین های مداربسته به افراد ، درآمد کسب می کنند .

افرادی که در حوزه فروش دوربین های مداربسته مشغول به فعالیت هستند باید علاوه بر آگاهی از امکانات و ویژگی های تمامی محصولات ، از نیازهای مشتریان خود نیز آگاه باشند تا بتوانند بهترین محصول را تهیه و به مصرف کنندگان ارائه دهند .

افرادی که به این حیطه علاقه دارند می توانند از 2 طریق به فروش دوربین مداربسته مشغول شوند :

1 – از طریق اخذ نمایندگی مجموعه های تولید کننده دوربین مداربسته

2 – به صورت آزاد و از طریق فروشگاه

نصب و تعمیر دوربین مداربسته

بازار کار افرادی که در زمینه دوربین های مداربسته قصد شروع به فعالیت دارند بسیار پر رونق است و از استقبال خوبی برخوردار شده است . حوزه های شغلی که در زمینه دوربین های مداربسته موجود است شامل تولید ، فروش ، نصب و تعمیر دوربین مداربسته می باشد .

در این بخش به قسمت مربوط به نصب و تعمیر دوربین مداربسته خواهیم پرداخت :

نصب دوربین مداربسته در مرحله دوم پس از تهیه کردن دوربین مداربسته قراردارد . بدین ترتیب که افراد پس از این که سیستم های دوربین مداربسته مورد نظر خود را از فروشگاه های مربوطه تهیه کردند ، این بار نوبت به افراد ماهر در زمینه نصب دوربین مداربسته می رسد تا در محل حضور پیدا کنند .

برای نصب دوربین های مداربسته باید مراحل مختلفی طی شود . زیرا عوامل موثر زیادی در این حیطه وجود دارد که باید به آن ها دقت شود . برای مثال در قدم اول باید محیط و مکان مورد نظر را به دقت بررسی کرد تا بهترین مکان را برای نصب دوربین مداربسته انتخاب کرد . بنابراین انتخاب بهترین محل نصب دوربین مداربسته از مهم ترین عوامل می باشد تا نقطه کور را به حداقل برسانند و در میزان تهیه دوربین مداربسته  مصرفی ، صرفه جویی شود .

در مرحله بعد ، افراد نصاب باید در حیطه های کابل کشی ، نحوه نصب دوربین ها و پنهان کردن سیم کشی های اضافی برای تمیز کاری ، بررسی اتصالات بین دستگاه ها و نحوه کارکرد آن ها آشنایی کامل داشته باشند .

لازم به ذکر است که این شغل حتی بیشتر از مشاغل دیگر نیاز به تمرین دیدن و آموزش های زیاد دارد تا افراد به حد خاصی از مهارت برسنند تا بتوانند کار و ارزش خوبی را برای مصرف کنندگان انجام داده و تحویل دهند .

در بخش مربوط به شغل تعمیرات دوربین مداربسته افراد باید به حدی از مهارت و تخصص دست یافته باشند تا بتوانند مشکل موجود در دوربین مداربسته های تعمیری را تشخیص دهند و در مرحله بعد با استفاده از تخصص خود ، آن مشکل را در دوربین مداربسته تعمیر کنند .

تولید دوربین مداربسته

تولید دوربین مداربسته در ایران از پر مشغله ترین و سخت ترین کارهای حیطه دوربین مداربسته به شمار می رود . اما با این وجود منافع بسیار زیادی را برای کشور رقم می زند که مهم ترین آن ها کارآفرینی ، رشد اقتصادی و افزایش اشتغال زایی در جامعه است .

 بسیاری از همکاران و افراد فعال در حوزه دوربین مداربسته هنگامی که تصمیم خود را برای تولید قطعی می کنند ، این تصمیم می تواند از موارد زیادی ناشی شده باشد .

برای مثال عواملی نظیر نبود دوربین مداربسته مورد نظر در بازار ، کاهش هزینه ها ، موجود بودن کالا و در دسترس بودن آن و .. در تصمیم اولیه تولید کنندگان دوربین مداربسته موثر است .

اما طی کردن این مسیر برای این که مجموعه ی جهت تولید احداث کنیم موانع زیادی را پیش رو دارد و به عنوان سخت ترین مرحله به حساب می آید .

اما افرادی که پشتکار لازم را در این حیطه داشته باشند می توانند فعالیت خود را در این حیطه شروع کنند .

در بخش قبلی به تولید کنندگان ایرانی دوربین مداربسته اشاره کردیم که می توانید جهت آشنایی بیشتر با آن ها به این قسمت نیز رجوع کنید . اما این موضوع را نیز همیشه به خاطر داشته باشید که تولید کنندگان ایرانی همیشه معتبر نیستند و بنابراین همیشه به مکانی که محصولات خود ، به ویژه دوربین مداربسته را از آن تهیه می کنید آگاهی لازم را داشته باشید .

افرادی که قصد دارند فعالیت خود را در این حیطه آغاز کنند می توانند با مراجع قانونی و شرایط آن بیشتر آشنا شوند و کار خود را آغاز کنند . وظیفه مردم ایران در این بخش از مشاغل تولید کالای ایرانی ، حمایت از تولید ملی می باشد اما برای این منظور باید کیفیت و نحوه خدمت رسانی نیز از سوی تولیدکنندگان بالا باشد .

 این شغل به مهارت زیادی در بخش های متنوع تولید مانند تهیه قطعات و … نیاز دارد و ما برای افرادی که تمایل دارند در این حیطه فعالیت خود را آغاز کنند آرزوی موفقیت داریم .

جمع بندی :

شاهین دید سهند_دوربین مداربسته

به پایان مقاله ” دوربین مداربسته ” در سایت شاهین دید سهند رسیدیم . امیدواریم از طریق این مقاله توانسته باشیم اطلاعات مفیدی را به شما انتقال دهیم .

  • مطالب عناوین این مقاله در آینده به صورت تخصصی تر در اختیار شما قرار خواهد گرفت .

اگر در این خصوص سوال و مطلبی ذهن شما را به خود مشغول ساخته است  ، به سایت شاهین دید سهند مراجعه کنید و سوال خود را از طریق راه های ارتباطی با ما در میان بگذارید .

ما حتما به نظرات و سوالات شما پاسخ خواهیم داد و از این بابت بسیار خرسندیم که ما را تا این مسیر همراهی کردید .

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *